Slagerij Ron Verzijl op de Escamplaan 289 vierde in november 2016 zijn tienjarig jubileum.

Het tienjarig bestaan vloeit voort uit een leven lang in het slagersvak. “Twintig jaar heb ik met mijn broer een slagerij in Rotterdam-Hillegersberg gehad,” zegt Ron Verzijl. “Daarna ben ik vers manager geweest en heb ik veel geleerd over omgaan met klanten, bedrijfsvoering en personeel. Sinds november 2006 heb ik de slagerij van de vorige eigenaar overgenomen. Tot op de dag van vandaag doe ik dit werk met veel plezier.”

Verzijl was aanvankelijk lid van het keurslagersgilde maar staat sinds twee jaar op eigen benen. “Ik vertrouw op mijn vakmanschap en mijn producten. Bij ons kan men niet alleen terecht voor ouderwetse sukadelapjes en draadjesvlees (touwtjesvlees zoals de Hagenezen het noemen) maar ook voor diverse specialiteiten zoals Italiaanse liefde of bistro karbonade. Daarnaast hebben we elke dag lekkere maaltijden uit eigen keuken en een uitgebreid assortiment aan vleeswaren waaronder rosbief, fricandeau, gebraden gehakt en diverse grillworsten die in eigen keuken worden gemaakt volgens vast recept. En als men eenmaal onze rookworst heeft geproefd dan is het moeilijk om nog een alternatief te vinden.”
Het vlees koopt Ron Verzijl bewust in. “Ik zorg ervoor dat de mensen een eerlijk product op hun bord hebben liggen, want bij al mijn leveranciers staat het dierenwelzijn op de eerste plaats. Duroc varkensvlees, Tante Door kip, Lamsvlees uit Nieuw-Zeeland en Schots en Uruguayaans rundvlees hebben een belangrijke plaats in het assortiment!”

Vakmanschap
Maar Slagerij Ron Verzijl onderscheidt zich niet alleen met de kwaliteit van het vlees. “Wij proberen het de mensen bij ons in de winkel naar de zin te maken. Geven hen de waardering die hen toekomt. Door een praatje te maken, door hen advies te geven of door een recept mee te geven. En je merkt dat mensen dat waarderen. Net zoals ze het vakmanschap waarderen. Dat is ook wel het leuke van winkelcentrum Leyenburg. Er zitten hier nog veel speciaalzaken, die mensen goed advies kunnen geven.”
Terugkijken op de afgelopen tien jaar doet Verzijl met veel genoegen. “Natuurlijk was het hard werken, maar ik heb het altijd met plezier gedaan. Voor mij is dit geen werk, maar een hobby die ik mag uitoefenen. Daarom gaan we de komende jaren er nog volop tegenaan, want het plezier is zeker nog niet verdwenen. Dat komt door de fijne mensen waarmee ik samenwerk en al de klanten die onze winkel weten te vinden en het vakmanschap waarderen. Daarom gaan we gewoon op dezelfde voet verder!”

 

Vers gesneden

Al onze vleeswaren
snijden wij vers voor u af
in elk gewenste hoeveelheid.
Ons motto is:
Vers van het mes.

 

Huisgemaakt

Onze salades maken wij zelf. Stuk voor stuk naar eigen recept en bereidt met verse ingrediënten.
“Een goed recept
moet je niet veranderen”.

 

Ons Vlees

Ons varkensvlees is van Duroc d’Olives, het rundvlees is altijd vrouwelijk Dikbil, Tante Door is onze kip (dat zegt al genoeg!) en het lamsvlees
wordt gefokt en gemest in Ierland.